Siječanj u Be-Vrtu protekao je u radovima, ali i u promišljanju daljnjih koraka. Do sada se u rad Be-Vrta uključilo 6 korisnika te nekoliko volontera i mentora. Naš projekt raste kroz suradnju s ljudima uz želju da ih se uključi čim više! Na sami ulaz postavili smo banner – oznaku vidljivosti pomoću koje smo Be-Vrt učinili prepoznatljivim i time dostupnijim široj javnost.

Započeli smo izradu bočnih estetsko – funkcionalnih pregrada; drvenog plota kojeg ćemo smjestiti dužinom zida prilaznog puta te pripremu konstrukcije za postavljanje mrežne zasjene duž boka samog terena, uz čišćenje od raslinja. Vrtni sanduk i njegovo postolje su u fazi dobivanja novog ruha – potrebna je hitna impregnacija materijala. Presložili smo drvnu građu i sklonili je od vremenskih neprilika te sortirali oruđe i priručni alat, smjestivši ih na trajniju poziciju.

U planu je skoro priključenje na sustav javne vodoopskrbe kao i monBranje plastenika koji će poslužiti kao mjesto rada i zajedničkog učenja vještina potrebnih za kvalitetnu radnu aktivaciju korisnika programa.

Također, predstoji i nastavak programa profesionalne edukacije korisnika i zaposlenika kroz suradnju s ID Edukatorom.

Share This