Kako smo objavili i na našoj službenoj Facebook stranici, dana 1. svibnja najavljen je naš projekt radne aktivacije i edukacije korisnika, beskućnika „Be-vrt“.

U provedbu programa bit će uključeno 30 nezaposlenih osoba kojima će vrt služiti kao mjesto samoostvarenja kroz zalaganje u zajednici i prijenos znanja. Odvijanje programa osmišljeno je na način koji korisnicima koji su završili programo sposobljavanja omogućuje da svoja znanja reproduciraju ostalim korisnicima projekta. Opremanjem plastenika određenom opremom i kapacitetom ljudi koji su osposobljeni za rad, projekt “Be-vrt“ je samoodrživ. Uz korištenje nabavljene opreme, samostalno će se provoditi edukativne radionice i aktivnosti. Završetkom projekta proizvode dobivene tijekom rada u vrtu moći će se dati na korištenje Dnevnom centru za beskućnike “Kuća utočišta“, čiji program provodi Udruga Depaul Hrvatska.

Radna aktivacija beskućnika događa se svakodnevno u samom Dnevnom centru kao i njegovoj okolici uključivanjem u redovite poslove i poslove održavanja okućnice.

Share This