Depaul Hrvatska u partnerstvu s Družbom sestara milosrdnica Provincije Majke Dobrog Savjeta -Rijeka te Međunarodnom karitativnom organizacijom Depaul International, provoditelj je projekata dnevnog boravka za beskućnike “Kuća utočišta“, usmjerenog na redukciju beskućništva na način da se osobama u potrebi pomogne ostvariti njihove vlastite mogućnosti omogućavanjem širokog spektra cjelovitih usluga. Poslanje Depaul Hrvatske je umanjiti siromaštvo i mijenjati živote onih koji su njime zahvaćeni.

Dana 13. 03. 2020., uz posrednička tijela – Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskog socijalnog fonda: Učinkoviti ljudski potencijali – podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, iz kojih će se omogućiti sredstva za projekt imena “Be vrt” -vrt beskućnika, kojemu je cilj povećati mogućnost za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina.

Prvi koraci u ovom projektu ostvarili su se suradnjom volontera, djelatnika i korisnika ovog programa darivanjem sjemena krumpira i njegovom sadnjom.

Share This